De Nacht van de Geschiedenis

De Nacht van de Geschiedenis is een van de grootste historische activiteiten in Vlaanderen. Op de eerste dinsdag van de lente – de volgende editie vindt plaats op dinsdag 21 maart 2017 – presenteren om en bij de 200 lokale Davidsfonds afdelingen hun beste historische activiteit rond het thema ‘muziek’. Uiteenzettingen, voorstellingen, concerten, bezoeken enz. Alles over muziek vroeger en nu, in het voorjaar bij het Davidsfonds in uw buurt.

LEES MEER 


 Zomerzoektocht

Elk jaar in de zomer laat het Davidsfonds je een verrassend stukje Vlaanderen ontdekken met de auto of met de fiets. De Davidsfonds Zomerzoektocht is in 2017 aan zijn 31ste editie toe en verkent dan Lier en omstreken. Er is al jaren de Klassieke zoektocht, een parcours van om en bij de 40 kilometer met een vijftal stopplaatsen, maar er is sinds enkele jaren ook een speciale Gezinszoektocht: korter en met familievriendelijke vragen. De Zomerzoektocht is, kortom, een heerlijk zomers tripje waarbij je meteen ook wat cultuur meepikt én knappe prijzen kunt winnen.

LEES MEER


 Cursussen van Davidsfonds Academie

Ben je geïnteresseerd om meer bij te leren over actuele onderwerpen, over geschiedenis, kunst, muziek, zingeving enz. Dan moet je beslist onze cursussen eens bekijken. Davidsfonds Academie organiseert jaarlijks tientallen cursussen rond de meest uiteenlopende onderwerpen. Van een introductie tot jazz over kijken naar kunst tot Utopia en de eeuwenoude cultuur van de Feniciërs. Er zijn cursussen van enkele namiddagen, maar evengoed exclusieve dagevenementen in toonaangevende cultuurhuizen.

LEES MEER


 Davidsfonds Cultuurreizen – ook voor jongeren!

Davidsfonds Cultuurreizen biedt elk jaar om en bij de 200 culturele groepsreizen aan, begeleid door experten ter zake. Denk aan journalisten, professoren, academici enz. Zij begeleiden u op zowel binnenlandse reizen (bijvoorbeeld Namen met Christophe Deborsu), als in Europa en de rest van de wereld. Naar Washington en New York met Mia Doornaert, naar Milaan met modespecialiste Veerle Windels, naar Denemarken met Brigitte Raskin enz. Daarnaast organiseren we ook groepsreizen voor jongeren van 16 tot en met 22 jaar, onder de noemer Club Columbus.

LEES MEER


BOEKENTIPS VOOR TOAST


Ontdek ze hier

OVER DAVIDSFONDS


Lees meer

KORTING OP AL ONZE ACTIVITEITEN?


Word nu lid van Davidsfonds!

INTERESSE IN ONZE ANDERE ACTIVITEITEN?


Ontdek ze hier!

Ontdek ze hier!

Volg ons


Partners