De Nacht van de Geschiedenis

De Nacht van de Geschiedenis is een van de grootste historische activiteiten in Vlaanderen. Op de eerste dinsdag van de lente  de volgende editie vindt plaats op dinsdag 19 maart 2019 – presenteren om en bij de 200 lokale Davidsfonds afdelingen hun beste historische activiteit rond het thema ‘meesterschap’. Uiteenzettingen, voorstellingen, concerten, bezoeken enz. Alles over muziek vroeger en nu, in het voorjaar bij het Davidsfonds in uw buurt.

LEES MEER 


 Zomerzoektocht

Elk jaar in de zomer laat Davidsfonds je een verrassend stukje Vlaanderen ontdekken met de auto of met de fiets. De Davidsfonds Zomerzoektocht is in 2019 aan zijn 33ste editie toe en verkent dan Bilzen en Tongeren. Er is al jaren de Klassieke zoektocht, een parcours van om en bij de 40 kilometer met een vijftal stopplaatsen, maar er is sinds enkele jaren ook een speciale Gezinszoektocht: korter en met familievriendelijke vragen. De Zomerzoektocht is, kortom, een heerlijk zomers tripje waarbij je meteen ook wat cultuur meepikt én mooie prijzen kunt winnen.

LEES MEER


 Cursussen van Davidsfonds Academie

Ben je geïnteresseerd om meer bij te leren over actuele onderwerpen, over geschiedenis, kunst, muziek, zingeving enz. Dan moet je beslist onze cursussen eens bekijken. Davidsfonds Academie organiseert jaarlijks tientallen cursussen rond de meest uiteenlopende onderwerpen. Er zijn cursussen van enkele namiddagen, maar evengoed exclusieve dagevenementen in toonaangevende cultuurhuizen.

LEES MEER


 Davidsfonds Cultuurreizen 

Davidsfonds Cultuurreizen biedt elk jaar om en bij de 200 culturele groepsreizen aan, begeleid door experten ter zake. Denk aan journalisten, professoren, academici enz. Zij begeleiden je op zowel binnenlandse reizen als in Europa en de rest van de wereld. Je ontdekt het volledige aanbod en al onze reisleiders via de knop hieronder.

LEES MEER


BOEKENTIPS VOOR TOAST


Ontdek ze hier

OVER DAVIDSFONDS


Lees meer

KORTING OP AL ONZE ACTIVITEITEN?


Vraag de Davidsfonds cultuurkaart aan

INTERESSE IN ONZE ANDERE ACTIVITEITEN?


Ontdek ze hier!

Ontdek ze hier!

Deel je mooiste literaire tips met andere cultuurliefhebbers via #toastliterair

Volg ons